COVER_Amsterdam-Creative-Capital
ACCbook_Page_122ACCbook_Page_082ACCbook_Page_053ACCbook_Page_078ACCbook_Page_033ACCbook_Page_052

Amsterdam Creative Capital

€49,00

Kunst- en designboek
Engels
Hardcover
320 pagina’s
November 2009
ISBN 9789089101549
240 × 320 × 34 mm
2690 gram

Waar schilderde Rembrandt zijn Nachtwacht? Waar vonden grote filosofen als Spinoza, Locke en Descartes de vrijheid om te denken en te zijn wat ze wilden? Waar vond Van Houten het proces uit om chocolade te maken? En waar vinden vele grote namen van kunstenaars als Marlene Dumas, mode-ontwerpers als Viktor & Rolf, fotografen als Erwin Olaf en choreografen als Hans van Manen vandaag de dag nog steeds hun inspiratie? …In Amsterdam.

Amsterdam ambieert net als veel andere steden in Europa de creatieve hoofdstad te zijn. Designer Marcel Wanders besloot te onderzoeken of en waarom Amsterdam dat is. Hij ging op zoek naar Amsterdams ‘creatieve kapitaal’: de meest creatieve vondsten, revolutionaire uitvindingen, baanbrekende innovaties en meesterlijke kunstwerken.

Zo ontstond Amsterdam Creative Capital. Een bloemlezing over de ruim 700-jarige creatieve geschiedenis van Amsterdam; een ode aan de stad en haar creatieve bouwmeesters, haar helden en kunstenaars. Door een brug te slaan tussen verleden en heden laat het boek zien dat Amsterdam als creatieve stad niet iets nieuws is, maar een logisch gevolg van haar bestaan. Het voortzetten van haar eigen, typische weg: Amsterdam is the creative capital because it has the creative capital.