Cover_De Directiefluisteraar
De Directiefluisteraar_Requiem_by_Nanine_Linning_Foto_Kalle_KuikkaniemiDe Directiefluisteraar_Librije puurst 25 januarilibrije puurst 25 januari 4065De Directiefluisteraar_pdf uit boek voorbeeldenDe Directiefluisteraar_pdf uit boek voorbeelden 2De Directiefluisteraar_pdf uit boek voorbeelden 3De Directiefluisteraar_tinkebell-tas

De Directiefluisteraar

€39,00

Kunstmanagementboek
Nederlands
Hardcover, stoffen krijtstreepomslag
160 pagina’s
9 januari 2015
ISBN: 9789492029003
210 x 289 x 20 mm
895 gram

‘Een baby maken met een excelsheet – dat gaat gewoon niet lukken. Het logische brein is beperkt.’ 

De nieuwe economie schreeuwt om een andere aanpak. Hoe gaan we vertrouwen op onze intuïtie, ons inleven in en echt luisteren naar de ander en creatief zijn, zonder bang te zijn om op je bek te gaan om zo tot briljante vernieuwende oplossingen te komen?

Iedereen voelt aan dat het anders kan, maar hoe? De Directiefluisteraar laat op een speelse manier zien hoe we gebruik kunnen maken van essentiële ‘rechtsbreinige’ zintuigen. Vaardigheden die zich in de rechterhersenhelft bevinden: design, spel, zingeving, empathie, verhaal en symfonie. Een boek vol dialogen met zogenaamde ‘right brainers’, mensen die creatief en conceptueel denken in plaats van logisch en lineair. Marcel Wanders praat over design, Jonnie Boer vertelt over symfonie, Ad Verbrugge en Laurens Knoop over zingeving, Nanine Linning kijkt naar spel en Tinkebell doet (haar) verhaal. Een niet-belerend managementboek vol humor, kunst en inspiratie.

 

Meino Zandwijk

Innemend mens met een missie. Ondernemer met een hart voor verandering. Omdat het naast anders misschien ook wel beter kan. Meino Zandwijk is als pragmatisch, betrokken mens en als sociaal bewust ondernemer actief betrokken bij initiatieven gericht op maatschappelijke en duurzame impact: De Groene Zaak, Social Enterprise NL, Circle Economy en B-Corp. Sinds 2001 eigenaar van organisatieadviesbureau dutch. Zijn ondernemerschap vertaalt de drie P’s van People, Planet en Profit naar een even soepel allitererend Building Better / Business Futures. Meino is overtuigd dat de kracht van (rechtsbreinig) ondernemerschap cruciaal is in het vinden van nieuwe oplossingen voor deze tijd.