COVER_E2 In Empathy We Trust_LR
COVER_E2 box impressie_DEFE2 paginas_Page_05E2 paginas_Page_06E2 paginas_Page_07E2 paginas_Page_08E2 paginas_Page_25E2 paginas_Page_26E2 paginas_Page_31E2 paginas_Page_32

In Empathy We Trust

€49,00

SPECIAL EDITION – LUXE DOOS
25 x 28 cm
luxe rode linnen gepreegde doos
24 pagina’s met 20 exclusieve kunstbeelden
ISBN: 9789492029027
23 november 2014
Co-productie with Lavender Ink, New Orleans

E2 (Elizabeth Kleinveld & Epaul Julien) wil met ‘In Empathy We Trust’ laten zien hoe stereotypen kunnen leiden tot onbewuste discriminatie. Door te spelen met verwachtingen willen ze mensen aan het denken zetten, hen zich laten verplaatsen in de ander. Dit doen ze door fotografische versies van bekende schilderijen uit de kunstgeschiedenis te maken. De serie bevat werken verspreid over de Vlaamse Primitieven en de daaropvolgende 600 jaar van kunstenaars als Van Eyck, Rafael, Velázquez, Rembrandt, Vermeer, Fragonard en Manet.

De serie is een uitnodiging om deze klassieke beelden door een andere lens te zien. Het kan lichte irritatie opwekken of de vraag welk vooroordeel er van toepassing is, maar het echte doel is empathie. De kunstenaars willen graag dat de kijker zich inleeft. Niet alleen met betrekking tot ras of cultuur, maar ook in termen van leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, beroepskeuze, handicaps, etc.

‘In Empathy We Trust’ is een speels project over stereotypen, die door de kunstenaars niet al te serieus worden genomen. E2 flirt met en knipoogt naar ze. Want humor en schoonheid moeten altijd winnen bitterheid.