COVER_loser
loser-new39Erwin Olaf (small)loser compleet - balkjes weer beter gezetloser-SAMPLE-PAGES4Tjep. Heartbreaklosercoverpink

LOSER

€15,00

Kunst- en designboek
Nederlands
Hardcover, spiegelomslag, zilver op snee
256 pages
November 2010
ISBN: 9789089102140
130×170×29 mm
475 gram

Over het kleine leed dat falen heet
LOSER bevat verhalen, beelden, ontwerpen en kunstwerken van een generatie succesvolle alsmede up and coming designers, schrijvers, ontwerpers, fotografen en kunstenaars die hun mislukkingen presenteren ter vermaak, ter inspiratie, ter herkenning of ter verwerking.

Teleurstelling, tegenslag en flaters slaan horen er nu eenmaal bij. En ja, natuurlijk pronkt je CV op LinkedIn en staan er alleen maar geweldige foto’s op je Facebook, maar over je misgelopen promotie of het feit dat de droomvakantie een regelrechte nachtmerrie was, wordt met geen woord gerept. Oneffenheden worden zorgvuldig weggewerkt. Alleen successen tellen. Volkomen onterecht, want iedereen maakt fouten. En verdriet en teleurstelling horen er net zo goed bij. Bovendien kunnen ze juist een onverwachte bron van inspiratie zijn.

Alle vormen van falen passeren in LOSER de revue. In dit boek laten we juist die mindere periodes zien. Om duidelijk te maken dat het helemaal niet erg is, dat het iedereen overkomt. Om te laten zien dat ontslag, liefdesverdriet, verliezen, rouwen, ziekte of bang zijn niet leuk is, maar dat het erbij hoort.

Let wel, dit is geen self-helpboek vol chick lit, relatieadvies, inzichten, tips of levenslessen. LOSER staat bol van de zelfrelativering en humor, alsmede kunst en design. We hebben iedereen gevraagd de loser in zichzelf te omarmen en hun grootste falen te laten zien.

Over de auteurs
Anneloes van Gaalen is werkzaam als schrijver, curator, producer en all-round creative. Na een studie Engels en Amerikanistiek en Cultuuranalyse legde ze zich toe op het schrijven over kunst, mode en design voor tijdschriften als Dazed & Confused, Wired, GOOD en Surface. Anneloes heeft diverse boeken over (straat)kunst, design, mode, reclame, branding, nieuwe media en reizen geschreven. Ze schreef en monteerde de populaire Ridiculous Rules boeken en Indie Brands, die werd genomineerd voor de European Design Award 2012.

Willemijn van Herwijnen is uitgever. Ze maakte haar eerste boek ‘Amsterdam Creative Capital’ – over de creativiteit van Amsterdam – met ontwerper Marcel Wanders. Al snel volgden er meer: ruim twee jaar bestuurde ze Marcel Wanders publishing. Bij uitgeverijen d’jonge Hond, Waanders en WBooks maakte ze succesvolle en bekroonde boeken als ‘Piet Paris Fashion Illustrations,’ ‘Smaakvrienden’ en bijzondere grote projecten als ‘Dutch Beauty’. Tegenwoordig heeft ze haar eigen uitgeverij: Princess Books. Haar eerste twee boeken die verschenen, werden in 2013 bekroond met de titels beste chef kookboek ter wereld (PUURST) en een na beste viskookboek ter wereld (De Oosterscheldekreeft).

De pers over LOSER

NRC Next
4 sterren, ‘De evenredige afwisseling maakt LOSER een goed boek.’

TELEGRAAF
4 sterren, ‘Het perfecte doorbladerboek voor iedereen die wel eens gefaald heeft.’

VIVA
‘Falen mag. Het is een enorme inspiratiebron.’