Cover_.TBL
•thinblueline_joeyRonald,Timor&Roen 26th of july 2010Jetske 12th of july

Thin Blue Line

Thin Blue Line gaat over de overschrijdende kracht van de Ta Moko, de tatoeagecultuur van de Maori. Het laat zien hoe kunst culturen samenbrengt. In het boek staan prachtige portretten van in Nederland wonende Molukkers en Indische Nederlanders die hun Maori tatoeages – moko’s – van de hand van Gordon Toi laten zien. In de traditionele Maori cultuur staat het ontvangen van een moko voor een belangrijke gebeurtenis.

Thin Blue Line vertelt ons het verhaal achter de moko van de drager. Iedere moko markeert een verandering, vertelt van trots en spreekt van troost. De foto’s van Patricia Steur, de tatoeages van Gordon Toi en de interviews van Joey Severijns leggen de spirituele, haast ongrijpbare en toch zo onmiskenbare verbinding tussen de Molukse, Indische en Maori cultuur bloot. Het toont hoe de herkenning in de Maori cultuur Molukkers en Indische Nederlanders ook bij hun eigen cultuur en erfgoed brengt. Het zelfbewuste karakter van de Maori is daarbij een belangrijke inspiratiebron.

Thin Blue Line neemt u mee op reis langs de dunne blauwe lijn van tatoeages die deze 3 culturen met elkaar verbindt.

 

PATRICIA STEUR heeft diverse nationale en internationale exposities op haar naam staan en er zijn diverse fotoboeken van haar werk uitgegeven. Ook regisseert ze documentaires en films. In 2005 ontving zij ‘de Grote Paul’, een belangrijke Nederlandse fotografieprijs, tot stand gekomen als hommage aan Paul Huf. In haar carrière spelen tatoeage en rock‘n roll een belangrijke rol. Kenmerkend is haar passie voor mensen en haar liefde voor zwart-witfotografie.

www.patriciasteur.nl/books